woensdag 24 juli 2013

Gellak update

Sinds mijn vorige gellak artikel van een jaar geleden zijn er veel vragen binnen gekomen over het aanbrengen van gellak. Nu het wat beter verkrijgbaar word door merken als Sensationails lijkt het me tijd om nog eens een update te doen waarin ik jullie vragen beantwoord.

De nummer 1 vraag wat binnenkwam in de comments en in mijn mailbox was: welke merken gebruik jij?

Zoals je kan zien gebruik ik alles door elkaar! Ik ben begonnen met de base en topcoat van CND en daarna heb ik gewoon telkens wanneer ik een nieuw merk tegenkwam eentje gekocht om te testen. Je ziet onderandere liggen: Orly, ADS,  Color&Go en Sensationail. Sensationail vind ik tot nu toe het minst qua kwaliteit. Waarschijnlijk werken ze beter onder een led lamp hoor (daar zijn ze ook voor gemaakt) maar bij mij lakken ze behoorlijk dik en soms zelfs brokkelig. Al mijn andere gellakjes werken onder beide lampen.

Ik heb al mijn kleurtjes ondertussen ook geswatcht op een nagelwiel, zo heb je een veel beter overzicht van wat je al hebt. Als je van een bepaalde kleur wil weten welke het is, laat gerust een comment achter.
Vragen die er nog gesteld werden:

- Mijn gellak voelt nog plakkerig aan na de topcoat, wat doe ik verkeerd? Je moet gellak afwerken met alcohol om het plakkerige laagje te verwijderen, daarna zijn ze helemaal klaar. Je kan gewoon een fles pure alcohol kopen en wat op een watje doen maar er bestaan ook speciale producten, ik heb zelf een flesje 'gel cleanser' van Orly.

- Kun je over gellak af lakken met gewone nagellak als je de kleur moe bent? Ja, de gewone nagellak gaat wel gewoon chippen zoals gewoonlijk maar de gel die er onder zit blijft goed.

- Kan het zijn dat gellak niet bij mij werkt? Ja. Ik heb in een Spa gewerkt en bij de meeste klanten bleef het gemakkelijk 2 weken zitten maar bij sommigen liet de lak na een dag al los, om het even welk merk er gebruikt werd. Dit zou met een 'vet nagelbed' te maken hebben.

- Kan ik best een UV of LED lamp aanschaffen? Wat jij zelf wil, fatsoenlijke LED lampen zijn wat 'nieuwer' in de gel-wereld en dus ook meestal wat duurder maar ze hebben wel een kortere droogtijd. Onder een UV lamp moet elke laag 2 minuten gecured worden, onder een LED lamp slechts 30 seconden. En ja je kan gewoon alle gellak producten in beide lampen gebruiken, de 'droogtijd' is gewoon anders en daar moet je rekening mee houden. Mocht ik opnieuw eentje aanschaffen zou ik wel voor een LED lamp gaan denk ik.

- Op welke manieren kun je gellak verwijderen? Je kan gellak er af vijlen, laten weken in aceton of er zelfs voorzichtig aftrekken. Als je het langdurig gebruikt is geen enkele methode goed voor je nagels, I've tried it all. Af en toe een rustpauze voor je nagels inlassen (waarin je een paar weken terug gewone nagellak gebruikt) vind ik het best.

- Zullen mijn nagels ook steviger worden door gellak? In eerste instantie wel, omdat er een hard laagje over je eigen nagels komt zul je ze beter kunnen laten groeien. Maar als je de vorige vraag hebt gelezen weet je dat langdurig gebruik net voor dunne/broze nagels kan zorgen door het verwijderproces. Als je last moest krijgen, gewoon even een maandje stoppen.

Veel mensen vroegen ook welke kleur dit was:

Dat is 'Hot Pink' van Color&Go, te koop bij Florale kappersgroothandel.

xoxo Tessa

22 opmerkingen:

NailGloss zei

Leuk om te lezen.
Heb je de plaklaag wel eens verwijdert met alcohol? las namelijk ergens dat het dan dof wordt en dat je het met gel cleanser moet doen (doe ik zelf ook)

Anna zei

Fijne informatie. Ik zit ook te overwegen om zelf thuis gel nagels te doen bij mijzelf.
Vind het fijn dat je gewoon je eigen nagellak er over heen kan doen!

Tessa zei

@Nail-gloss: Ja in het begin had ik nog geen cleanser en gebruikte ik altijd alcohol. Op de laatste foto gebruikte ik dat ook nog en die zijn toch heel shiny :)

Nikita zei

Superleuk !
Als je een een gellak topcoat gebruikt over een gewone nagellak, zou deze dan langer blijven zitten?

Jennie from the Blog zei

Fijn om te lezen!

http://www.jenniefromtheblog.com

Anoniem zei

Leuk dat je die vragen beantwoordt, ik leer veel bij , dankje :)

Anoniem zei

Interessant, bedankt om dit met ons te delen!

Just Love Life zei

handig artikel! misschien ga ik het ook eens proberen :)

Maxime zei

Handige informatie! Ik zou dit ook nog wel een keer willen doen.

Tessa zei

@ Nikita, dat zou je inderdaad kunnen doen. De topcoat zal de nagels iets steviger maken maar verwacht niet hetzelfde resultaat als met gellak.

Anoniem zei

leuk om te lezen, heel informatief

Anoniem zei

Ik gebruik dual cleanse om de plaklaag eraf te halen maar daarna worden de nagels dof weet iemand hoe dit kan ?

Tessa zei

^helpt meer product gebruiken en harder boenen niet? Anders doe je toch een stapje verkeerd vrees ik.

Anoniem zei

Ik heb 2 vraagjes:
1. ik doe het sinds kort zelf maar dat blijft helaas inderdaad maar een dag zitten tov toen de nagelstyliste het deed. Zal misschien in verschil van kwaliteit zitten. Welke raad jij me aan?

2. wat is het verschil tussen gellak (waarbij het afgevijld wordt) en shellac (heeft iemand anders een keer bij mij gedaan maar daar merkte ik weinig verschil met gewone nagelverharder, of ligt dat mss aan mijn nagels?

dank je voor je reactie!

Tessa zei

^

1. bij mij blijft Gelish het best zitten. Als het wel blijft zitten als een pro het doet ligt het idd aan jouw producten of applicatie.

2. Shellac is gewoon een merk, het is allemaal Gellak. De 'soak off' is ook gewoon een marketing truck. Ik heb 6 verschillende merken en je kan ze er allemaal afvijlen, trekken of weken.

groetjes

desiree zei

Kan je over een bestaande gellak laag een andere kleur gellak (bijvoorbeeld donkerder) aanbrengen ipv gewone nagellak.

Fie zei

Hej! Jouw ervaringen hebben mij aangezet om ook aan de slag te gaan :) Ik heb net een starterspakket aangekocht. Nu was mijn vraag: welke kleurtjes heb je allemaal op je nagelwiel en waar heb je ze vandaan? Dat zijn het type kleurtjes die ik zelf ook zou willen gebruiken :)
Alvast bedankt!

Tessa zei

^leuk Fie maar dat zijn allemaal andere merken ;) mijn lievelingsmerk is ondertussen Gelish, als je op Ebay kijkt zijn die ook wat goedkoper als hier en ze hebben veeel kleurtjes! x

Unknown zei

Van welk merk is de meest linkse kleur rood? En hoe heet deze / welke code heeft deze?
Zelfde vraag heb ik voor de taupe kleurige, 3 van rechts. Zijn mooi!!

Unknown zei

Werkt idd purrfect! Vandaag eerste keer zelf gellac geplaatst, za-lig!

Anoniem zei

Dus je kunt e base en top coat van een merk en de colour van een ander merk gebruiken?? Dit kan geen kwaad ??

Anoniem zei

Hallo, is het de bedoeling dat de cleanser pas na de topcoat gebruikt wordt, of doe je dat na elke nagellak (kleur) en ook als laatst op de topcoat.
Mijn eerste ervaring was nl. dat de kleur plakkerig bleef. Misschien heb ik het ter dik gedaan. Toen ik met de clanser over wreef met een wipe, werd het helemaal dof. Kun je met een topcoat over het plakkerige? Lijkt mij niet want dan krijg je strepen over de kleur.

Groet, Lisa