dinsdag 10 november 2009

Investeren


Investeren:


Deze post is misschien eerder iets voor de beginners, of toch niet?
Je ziet het nog veel te veel op straat ook bij vrouwen die al JAREN make-up gebruiken: de verkeerde foundation/gezichtspoeder (misschien als je zo iemand kent kan je deze post even subtiel onder haar neus schuiven). Ik vind het zo verschrikkelijk, dan zie je een best mooi meisje lopen met een knaloranje gezicht.. dan krijg ik al zin om de ontshminkingsdoekjes erbij te halen!

Mijn punt is dat je als vrouw best wel mag investeren in een goede foundation of gezichtspoeder.
Hiermee bedoel ik: ren niet het kruidvat binnen om daar de eerste beste kleur te nemen waarvan jij denkt dat ie wel ok is. Ja ik deed dat vroeger ook en ik begrijp ook wel dat je als jong meisje je meestal nog geen spullen van Dior kan veroorloven en dat hoeft ook niet.
Het voordeel aan een parfumerie (Douglas, Ici paris) of de Mac store is gewoon dat de vrouwen die daar werken je kunnen helpen met het uitkiezen van de perfecte kleur, wat je veel blunders kan besparen. Ik doe trouwens altijd heel lang met mijn gezichtsproducten, een poeder gaat vaak een jaar mee en van foundation heb je ook maar een paar druppels per dag nodig.

Niet in investeren:

Mascara! ok ik gebruik zelf ook niet de allergoedkoopste mascara's van Essence maar ik ben wel tevreden met een drugstore mascara. Uit eigen ervaring vind ik dat mascaras van Dior of Mac niet altijd beter zijn dan eentje van L'oreal of Maybelline, dus waarom €25 uitgeven als je er ook een voor rond de €10 kan krijgen. Ik heb zelf heel lastige wimpers en niet alles werkt bij mij maar ik heb momenteel eentje in gebruik van Gosh (+-€8) en hij doet het prima!
Voor de rest is dit gewoon een beetje uitproberen want iedereen heeft andere wimpers en wat de ene een goede mascara vind werkt bij de ander voor geen meter.


xoxo Tessa

6 opmerkingen:

togagirl zei

heb je helemaal gelijk in met de foundation. moet ik zeker laten lezen aan een paar meiden uit mu klas

Unknown zei

Hee bedankt voor je reactie !
Je hebt ook een leuke blog !
Leuke outfit op de post hieronder :)

x

Anoniem zei

ja dan maar wat langer sparen voor een foundation want ik heb ook altijd de verkeerde kleur door essence :-(

sofie zei

leuk bericht!!
x

Annelien zei

hiii!

ik had nog nooit een reactie geplaatst, maar ik dacht laat ik het nu maar eens doen haha :P ik gebruik een mac mascara, en die was 15 euro en werkt super goed! nog beter dan de collosal van maybelinne, die overigens ook al rond de 13 euro ligt. nouja, voor de 2 euro..

Tessa zei

hoi Annelien leuk dat je een reactie achterlaat ;) idd sommige mascara's van Mac zijn niet eens zo duur maar voor mij deed ie niks speciaals :(