donderdag 3 november 2011

Tanden bleken bij PerfectSmile

Eindelijk heb ik het gedaan, ik heb mijn tanden laten bleken bij Perfect smile. Al jaren wil ik het maar ten eerste is het niet goedkoop en ten tweede ben ik zowat de grootste angsthaas die ik ken. Na horrorverhalen te hebben gelezen online dacht ik altijd 'no way dat ik zo'n behandeling van 1,5 uur ga volhouden', denk aan uren bij de tandarts of in het ziekenhuis liggen met allemaal van die klinische geluiden rondom je brr, echt horror voor mij. Vandaag dus mijn 100% eerlijke mening en beleving hier van.

Ik had een dikke 1,5 week op voorhand online een afspraak gemaakt, dit is nodig want het zat altijd volboekt als ik een paar dagen op voorhand keek. Goed, met een hoop zenuwen liep ik dus het pand binnen waar ik meteen begroet werd door de tandheelkundige. Er werd mij gevraagd om eerst even plaats te nemen en een kleine vragenlijst in te vullen. Daarna was het zo ver, ik moest plaatsnemen in de (in mijn ogen) martel stoel:
Er werd eerst een grondige controle gedaan (om te kijken of je geen gaatjes hebt ofzo, het moet natuurlijk veilig blijven) en daarna werd me uitgelegd wat er allemaal met me ging gebeuren in het komende uur. Ik kan je vertellen dat ik op dat moment erg zenuwachtig was want naast me lag een mevrouw een beetje te creperen van de pijn, haar behandeling zat er al bijna op.

Gelukkig kwam er al snel afleiding, ik kreeg een kussentje onder mijn hoofd en een aflevering Sex & the city op de TV voor me:
Voor ik verder ga zal ik jullie eerst wat 'voor-foto's' laten zien:
Vooral op de foto met flits zie je goed dat ze wel degelijk vergeeld waren, ik was 1,5 jaar geleden nog een fervent redbull drinker...

Terug naar de behandeling: Wanneer je dan eindelijk aan de behandeling zelf gaat beginnen moet je zo'n sexy mondspreider in je mond, ik voelde me een kikker de hele tijd dat ik daar lag.
Er werd een dikke laag beschermende gel op mijn tandvlees gedaan, als deze stap niet goed gebeurt brand je tandvlees er af dus ik was blij dat ze haar tijd nam om de gel aan te brengen en uit te harden. Ook gaan er een hele hoop proppen in je mond ook ter bescherming vermoed ik. Als dit alles is gebeurd (reken zeker op een half uur) begin je pas aan de bleeksessie van een uur. De lamp gaat elke 30 seconden vanzelf uit en dan vanzelf weer aan. Dit een uur aan een stuk en ik kan je zeggen dat de minuten kruipen, ik was na de behandeling super moe. Gelukkig werd er af en toe een dikke laag vaseline op mijn lippen gesmeerd want anders hadden die er niet uitgezien van de doorgheid.
Dan hebben we nog het antwoord die velen vast willen weten: 'doet het pijn'? Net zoals bij piercings en tattoo's blijft het een kwestie van je pijngrens kennen, de meeste mensen weten wel van zichzelf of ze veel kunnen verdragen of niet. Daarnaast is iedereens gebit anders dus als jij gevoelige tanden hebt reken er dan maar op dat het wat pijnlijk zal zijn. Naar mijn gevoel was het eerder ongemakkelijk, ik voelde hier en daar wel wat steekjes of een brandend gevoel maar ik heb het verbeten en niemand erbij moeten roepen.

En nu het belangrijkste, het resulaat:
Ik kan jullie zeggen dat ik niet meer voorbij een spiegel kan zonder naar mijn tanden te kijken! het resultaat is echt zoooo mooi. Ik wou het nog wel wat natuurlijk houden (anders lijken het net kouwgoms :p) en het is nu nog wel héél erg wit uitgevallen maar dat zal binnekort nog wel iets teruglopen.
De kleur is gewoon even wit als het wit van mijn ogen (dat is een trucje om te zien hoe wit je tanden zijn) en ik ben er super blij mee. Ik heb best een gezonde levensstijl dus ik ben benieuwd hoe lang ik er plezier van ga hebben, dit zou tot 2 jaar kunnen zijn volgens Perfect smile.

Voor het buiten gaan kreeg ik trouwens nog een mini tandpasta en een envelopje met flyers vol tips en tricks voor gebleekte tanden.
Om af te sluiten wil ik nog kwijt dat de tijdsduur en ongemakkelijkheid het voor mij zeker waard zijn geweest. Momenteel loopt een actie bij Perfectsmile waarbij je deze behandeling voor 150 euro krijgt in plaats van het dubbel. Let op: de behandeling van 95 euro is iets anders, daarbij kun je maar een paar tinten mee vooruit wat je naar mijn mening niet echt ziet (ik ben 10 tinten ofzo vooruit). Check www.perfectsmile.nl om te kijken of er een filiaal bij jou in de buurt is.

xoxo Tessa

10 opmerkingen:

Katrien zei

WOW het resultaat is echt wel verbluffend, kan goed begrijpen dat je er blij mee bent :-)

Peggy Timmermans Visagie zei

Het resultaat is echt geweldig! Ik kan me inbeelden dat dat het ongemak en de tijd waard is!

Eva M. zei

Verbluffend resultaat ! Voor de originele prijs zou ik het ook nog doen, tis echt mooi gedaan ! Ik heb deze zomer een behandeling gedaan met Crest White Strips, heel oncomfortabel maar ik zag wel resultaat en nu nog altijd. Het is wss niet hetzelfde als een echte professionele behandeling maar wel een budget oplossing die werkt :-)

TahneevanErning zei

wooow! Dit wil ik ook. Vind het altijd alleen zo duur.

Anoniem zei

super!

kimmiejjjjj zei

supermooi! ooit wil ik het ook alleen heb ik het probleem dat het voor mij nogal een eind reizen is

Beauty Treasures zei

Ziet er goed uit!

Kaya zei

Het ziet er super uit maar dat wist ik al ;)
Wel leuk om te lezen dat je de hele behandeling omschrijft, zo weten mensen die nog twijfelen (ik haha) wat ze kunnen verwachten.

Moniek zei

Mooi resultaat! Ik durf het zelf niet aan, heb een zwak gebit, altijd gaatjes en ben bang dat bleken het nog erger zal maken...

Tessa zei

Ik heb de negatieve reacties even verwijderd omdat ze totaal niet over het artikel of tanden bleken gingen. Perfect smile steekt het niet onder stoelen of banken dat zij 'maar' tandheelkundigen zijn en geen tandarts dus zij zijn eerder gespecialiseerd in het bleken dan om beugels te plaatsen en dergelijke, dat weten we nu wel.