woensdag 5 oktober 2011

Leuke en populaire Designer bags

Ik ben gek op designer bags! Ik spot ze op straat en kan ondertussen ook al vaak onderscheiden welke nep of echt zijn. Ik zet enkele van mijn favorieten op een rij:

Louis Vuitton Speedy 30; Damier Ebene
Niet voor niks een van de populairste designerbags, voor Louis Vuitton heeft hij de nog 'betaalbare' prijs van +-500 euro. Samen met de 'Monogram' (die met de bloemetjes) worden deze super veel nagemaakt. Het motief, de handvaten, stiksels en voering zijn bijna altijd de grote weggevers bij de nep tassen voor kenners.

Hermès Birkin Bag
Victoria Beckham loves her Birkin bags, ik heb haar al zeker met 4 verschillende kleuren gespot.
De meest simpele Birkin bags zouden een prijskaartje van tussen de 5000 en 7000 euro bedragen *slik*. Hier zijn echter veel mooie knock offs (iets wat een beetje op het model lijkt, geen complete namaak of lelijke nep logo's) van te vinden. Zeker omdat ik deze tas niet heel speciaal vind, er is makkelijk iets in deze aard te vinden bij bijvoorbeeld de Bijenkorf voor tussen de 100 en 200 euro.

Longchamp Gatsby
Deze is iets minder gekend maar ik vind dit een topper (vooral de zwarte 'snakeskin' versie). Hij is beschikbaar in verschillende groottes en zit rond dezelfde prijsklasse als een Louis Vuitton speedy 30 (in de 500 euro). Ik ben buiten deze trouwens geen Longchamp fan, ik link het al snel aan de oude vrouwtjes met hun Longchamp 'boodschappen tas'.

Chloé Paddington
De Paddington van Chloé is een iets kleinere tas dan dat tegenwoordig in de mode is maar elke celeb heeft er wel een, een klassieker dus. Ik ben niet zeker van de prijs bij deze maar het zou rond de 700-800 euro zitten.

Balenciaga Motorcycle Bag
Weer een it-bag van de celebs, ik denk dat je voor deze ook al snel +€1000 moet tellen. Ik vind dit wel zo'n tas wat niet snel uit de mode zal gaan, hij is medium qua grootte en past overal bij.

Als ik zelf ooit een Designertas koop wil ik er zeker van zijn dat ik hem jaren zal gebruiken. Hij zal dus gewoon zwart of in ieder geval donker moeten zijn en met weinig poespas wat uit de mode kan gaan, zoals bijvoorbeeld de Balenciaga motorcycle bag <3

FYI: Designertassen stijgen zowat elk jaar in prijs (sommigen verhogen zelfs meerdere keren per jaar).

Om af te sluiten vond ik nog een filmpje van Vlaamse Hollywoodvrouw Astrid Bryan en enkele van haar Designer bags. Je zal er ook enkele kunnen spotten die ik besproken heb:


Misschien dat ik ook wel eens een 'Designer shoes' editie doe ;)

xoxo Tessa

10 opmerkingen:

Katrien zei

Leuk origineel artikel!! ook lekker veel artikels ineens in plaats van om de dag?

Kaya zei

Victoria Beckham heeft meer dan 100birkin's hihi.:P
In theorie zou ik zelf ook best het geld over hebben voor een designer bag maar ik heb er nog nooit een ZO mooi gevonden dat ik t de moeite vond om er voor te sparen. Er zijn zulke mooie knock offs tegenwoordig. Als ik er eentje zou moeten kiezen dan ga ik voor de Chloe Paraty of een mooie van Mulberry.

Tessa zei

@Katrien, ja ik ben de laatste tijd op dreef, heb nog een hele lijst met ideeën die ik wil afwerken daarom ;)

@Kaya, ja idd er zijn veel mooie knock offs die toch iets goedkoper zijn, ik twijfel ook steeds en zolang ik twijfel koop ik geen, zonde anders!

Eva M. zei

Leuk artikel ! De Louis Vuitton Speedy's zijn ondertussen al in prijs gestegen naar iets van een 700 euro, dat vind ik teveel voor een tas die iedereen heeft. Zelf heb ik een gelijkaardige van Gucci en ben er heel blij mee. Ik koop liever één dure tas dan 15 goedkope, maar dat is elk zijn eigen keuze natuurlijk. Een Birkin bag staat ook hoog op het verlanglijste en natuurlijk een Chanel 2.55, hmmm.. Maar idd, van de Birkin zijn heel wat betaalbare alternatieven te vinden.

Peggy Timmermans Visagie zei

Ik wil die Louis Vuitton tas... Ohhh..;droom, droom, droom...

Tessa zei

Nee hoor Valley, iemand wat ik ken heeft pas een speedy 30 aangeschaft in de LV winkel, was €510. Weet nog dat Mascha van beautygloss hem vorig jaar kocht voor 470 ofzo dus hij is ondertussen alweer opgeslagen grr. Kan wel van de kleur afhangen, multicolours etc. zijn ook altijd duurder idd.

en Peggy idd ik lem hem ook al een paar jaar :p

Anneloes zei

Heerlijke tassen! Ik wil zelf de Miu Miu Bow Bag hebben! Ben er inmiddels voor aan het sparen :D

Cynthiiaa zei

Mooie tassen, ik vind vooral de blouse van de Longchamp vrouw mooi!

Beauty Treasures zei

haha astrid :D

Eva M. zei

@ Tessa : het was de Speedy met bandoulière die ik bedoelde, die zijn 700 euro. De gewone zonder riempje zijn idd rond de 500 euro :-)